ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Στην ανθρώπινη τροπή των γεγονότων, το πρώτο πλαίσιο μεταφοράς ήταν το περπάτημα, το τρέξιμο και το κολύμπι. Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση και τον εκσυγχρονισμό, οι θαλάσσιες μεταφορές ήταν το καλύτερο σύστημα για τη μετακίνηση πραγμάτων με εκπληκτικό μέγεθος σε τεράστιες αποστάσεις, ανεξάρτητα από το ότι ήταν ιδιαίτερα ληθαργικό και περιττό. Η έννοια της θαλάσσιας μεταφοράς ενεργοποίησε την πρόοδο των μητροπολιτικών ενώσεων κατά μήκος των ρεμάτων και των ακτών όπου μπορούσαν να φτάσουν τα σκάφη, τα καγιάκ και τα πλοία.

Η καταστολή των ζώων και η κίνηση του ελκήθρου έδωσαν τη θέση τους στις πρώιμες συναναστροφές οχημάτων ζώων. Τα άλογα και οι ταύροι χρησιμοποιήθηκαν από το 3000 π.Χ. για να μετακινήσουν πράγματα και μεταφορική εταιρεια άτομα και περνούσαν πάνω από χώματα. Αργότερα μητροπολιτικά ιδρύματα, για παράδειγμα, η Μεσοποταμία και η κοιλάδα του Ινδού παρέδωσαν καθαρούς δρόμους για πιο άμεσο όχημα.

Η Βιομηχανική Επανάσταση του δέκατου ένατου αιώνα ανέτρεψε εντελώς τις μεταφορές. Ήταν η ώρα των διαφόρων επισκευών που όπως υποδεικνύεται από μια γενική προοπτική άλλαξαν τις μεταφορές. Η αλληλογραφία, οι τηλεπικοινωνίες, η ατμομηχανή και η ατμομηχανή γύρισαν με μεγάλη ταχύτητα παντού. Η χερσαία μεταφορά έγινε δυνατή σε τεράστιες αποστάσεις χωρίς τη χρήση μυών ζώων ή ανθρώπων. Οι χρήσιμες εκκινητές της οικογένειας Ράιτ με αεροπλάνο έτοιμο για αεροπλάνα και αεροπορικές μεταφορές μετατράπηκαν σε μια ταχύτερη μεθοδολογία για τη μετακίνηση πραγμάτων και ανθρώπων σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα φθάνει σε επιπλέον παράπονα.

Συστήματα μεταφοράς

Ένα «σύστημα μεταφοράς» είναι μια μέθοδος ή ένα περίγραμμα που χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος ανάπτυξης, δράσης και οχήματος για τη μετακίνηση ανθρώπων και φορτίου. Μια λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κανένα άλλο άτομο ή να σχετίζεται με πολλές λειτουργίες. Για αυτήν την τρέχουσα περίσταση, προτείνεται μεταφορά «πολλαπλών λόγων» ή «πολυτροπικών». Το καθένα είναι ξεκάθαρο από το άλλο και χρησιμοποιείται λαμβάνοντας υπόψη την επιβεβαίωση εξαρτημάτων όπως το κόστος μεταφοράς, η πορεία που ακολουθήθηκε, το όριο κ.λπ.

1. Ελεγχόμενο από τον άνθρωπο – αυτό είναι το πιο δημοφιλές που υπάρχει στις χώρες δημιουργίας και νέων ενηλίκων, λαμβάνοντας υπόψη μερικούς παράγοντες όπως η εξοικονόμηση επιδοτήσεων στο κόστος, η διαφάνεια της περιοχής, η πραγματική μετακίνηση και οι συνήθεις λόγοι. Οι ελεγχόμενες από τον άνθρωπο μεταφορές είναι ένα λογικό είδος μεταφοράς και έχουν πραγματικά τη διαχείριση με τη χρήση αντικειμένων και τρέχουσας κίνησης – για παράδειγμα ποδηλασία, πατινάζ, κωπηλασία, σκι που είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε οργισμένες συνθήκες.

2. Ελεγχόμενα ζώα – είτε οδηγούνται από άτομα είτε χρησιμοποιούνται ως αγέλη για μετακίνηση ανθρώπων και πραγμάτων, τα ζώα μπορούν να εργαστούν μόνα τους ή σε συγκεντρώσεις – για παράδειγμα γαϊδούρια, φορτηγά με άλογα, έλκηθρα σκύλων κ.λπ.

3. Τα αεροπλάνα και τα αεροπλάνα έχουν μειώσει απίστευτα τους χρόνους ταξιδιού και είναι το πιο γρήγορο σύστημα για τη μεταφορά προσκυνητών και πραγμάτων. Το τεράστιο κόστος και η υψηλή χρήση ενέργειας είναι τα εμπόδια των αεροπορικών μεταφορών. ούτως ή άλλως, επικεντρώνεται στο ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι ταξιδεύουν με αεροπλάνα σε κάποια ώρα πτήσης.

4. Σιδηρόδρομος – Οι σιδηρόδρομοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές διατρέχουν το μήκος και το πλάτος κάθε χώρας στο παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων και πραγμάτων ξεκινώντας από ένα σημείο και στη συνέχεια στο συνοδευτικό. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που ενσωματώνουν τη χρήση μεγάλης έκτασης επιφανείας, τα σιδηροδρομικά δίκτυα δίνουν κεντρικές αποφάσεις δεκτικότητας εντός μητροπολιτικών ενώσεων, εντός χωρών και μεταξύ διαφορετικών χωρών ως διαδικασία για τα δημόσια οχήματα, για παράδειγμα μετρό της Νέας Υόρκης, μετρό του Λονδίνου, Eurotunnel ή το Chunnel μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας και το Euro Rail.

5. Τα οδικά – οδικά δίκτυα περνούν από μητροπολιτικές ενώσεις, κωμοπόλεις και κωμοπόλεις και δίνουν καλύτερες αποφάσεις δεκτικότητας παρά τις συνδέσεις με τους αστικούς σιδηροδρόμους και είναι ιδανικά για δημόσια οχήματα ομοίως. Οι οδικές μεταφορές δεν διακρίνονται σε καμία περίπτωση από διάφορους τρόπους λειτουργίας, καθώς επιτρέπουν σε έναν πελάτη οχήματος να έχει μια κανονική είσοδο σε πλήρη κλίμακα σε σχέση με την ταχύτητα, το ρουλεμάν, τους χρόνους προόδου και την αλλαγή της τοποθεσίας που άλλες δομές οχημάτων δεν μπορούν να δώσουν. Απαιτούν τεράστιες επιφάνειες, χρησιμοποιούν υψηλή ενέργεια και είναι ακριβά.

6. Η θαλάσσια – θαλάσσια μεταφορά θέτει φορτηγίδες, βάρκες, βάρκες και πλοία μέσω καναλιών, ρεμάτων και θαλασσών. Τα πρώτα σκάφη και πλοία συντονίζονταν μέσω εσωτερικών καναλιών για τη μεταφορά ανθρώπων και γεύσεων. Σήμερα τα τεράστια ταξιδιωτικά και φορτηγά πλοία δίνουν μια οργανωμένη και ικανή τεχνική μεταφοράς. Ούτως ή άλλως ο χρόνος που περιλαμβάνεται είναι μεγάλος, η θαλάσσια μεταφορά είναι βασικά πιο λογική από την αεροπορική ή οδική.

Άλλοι λιγότερο χρησιμοποιούμενοι τρόποι ενοποιούν τις μεταφορές αλληλεπίδρασης και αγωγών που αποτελούν αναμφισβήτητα λόγο – για παράδειγμα υγρά και αέρια, νερό, λύματα, κ.λπ. για γραμμές αδιάκοπης μεταφοράς αγωγών, ανυψωμένα τραμ, τρόλεϊ κ.λπ.

Όλες οι συνεργασίες μεταφορών συντονίζουν τρία κανονικά μέρη – σύστημα, για παράδειγμα, τερματικά και χώροι εργασίας, πρόβες που ενώνονται με κυβερνητικές και μυστικές συνεργασίες και οχήματα που είναι ρητά κατασκευασμένα για την εξήγηση.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.